• 13.06.2021

Глютамін є амінокислотою, яка має важливе значення для нормального функціонування організму, оскільки він бере участь у синтезі білків. Крім того, дуже важливий для підтримки позитивного балансу азоту, що запобігає руйнуванню м'язів. Це допомагає позбавитися надлишку аміаку, який є побічним продуктом розщеплення білка. Крім того, глютамін є важливою складовою у шлунково-кишковому тракті. Він бере участь у відновленні тканин у нирках, печінці та кишечнику, зміцнює імунітет.

Чому варто приймати глютамін у вигляді добавки?

Глютамін є ендогенною амінокислотою, а це означає, що організм сам може її виробляти. Тому може здаватися, що додаткове споживання не потрібне. Варто, однак, мати на увазі, що в період фізичних навантажень глютаміну може не вистачати в організмі. Бажаючи захистити м'язи від руйнування і прискорити їх регенерацію, дуже важливо доповнювати свій раціон цією амінокислотою у вигляді добавок.

Глютамін та користь для організму

Глютамін є амінокислотою, яка позитивно впливає на роботу всього організму.

  • Зміцнення імунітету

Глютамін відповідає за виробництво окремих видів білих кров'яних клітин, що мають велике значення для імунної системи. Дбаючи про достатній запас цієї амінокислоти, ви посилите захисну систему організму. Також глютамін корисно приймати при боротьбі з інфекціями. Крім того, ця амінокислота є джерелом енергії для клітин імунної системи. У разі інтенсивного тренування, вірусних та бактеріальних інфекцій, надмірного та тривалого стресу відбувається зниження рівня глютаміну, що призводить до дефіциту основної амінокислоти та може спричинити негативні наслідки для організму.

  • Поліпшення психічних функцій

Глютамін здатний подолати гематоенцефалічний бар'єр. Транформуючись у глютамінову кислоту, він є основним джерелом палива для мозку. Завдяки цьому, покращується Ваша здатність до концентрації та легкості запам'ятовування.

  • Підтримка функції серця

Глютамін є найважливішим джерелом енергії для міокарда. Людям, що проходять операцію на серці, значну підтримку надає ця амінокислота. Але навіть здорові люди - без будь-яких серцевих захворювань можуть розраховувати на поліпшення функціонування серцево-судинної системи.

Чому добавки із глютаміном мають значення для спортсменів?

Багато спортсменів вибирають прийом глютаміну у вигляді добавки. Така дія сприятливо впливає на їх форму.

  • Збільшення секреції гормону росту

Наукові дослідження показали, що прийом глютаміну впливає на збільшення секреції соматотропіну. Гормон росту, у свою чергу, відповідає за зниження рівня жиру та прискорення росту м'язової маси.

  • Будівництво м'язової маси

Глютамін як амінокислота є необхідним компонентом, який бере участь у процесі синтезу білка в м'язах. Таким чином, він є найважливішим будівельним матеріалом м'язової тканини.

  • Швидше відновлення після тренування

Добавки з глютаміном прискорюють відновлювальні процеси після тренувань та будь-яких фізичних навантажень. Запобігають при цьому розпаду м'язових волокон після сильного стресу (а для організму стресом є в тому числі дуже інтенсивні тренування).

Як приймати глютамін?

Рекомендована доза глютаміну становить від 10 до 15 г на день. Фахівці рекомендують розділити на дві-три порції, вживати протягом дня. Бажаючи максимізувати поглинання глютаміну організмом, варто вживати амінокислоти на порожній шлунок або через 30-60 хвилин після їжі. У тренувальні дні 1 порція рекомендована до прийому за півгодини до тренування і друга перед сном. У дні, коли не тренуєтеся - вранці та ввечері.

Якщо ви хочете підтримати будівництво м'язової тканини і, одночасно, подбати про правильне функціонування організму, важливо віддавати перевагу перевіреним добавкам глютаміну. Таким чином, ви не допустите розпаду м'язів при нестачі цієї амінокислоти і не нашкодите своєму здоров'ю, приймаючи неякісний продукт.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173