• 11.07.2023

Кожен спортсмен тренується, щоб стати швидшим, сильнішим, розвинути мускулатуру. Ми всі хочемо досягти нового рівня продуктивності, і часто харчові добавки відіграють у цьому важливу роль.

Сьогодні на просторах інтернету можна знайти необхідну інформацію про різні харчові добавки - протеїн, креатин, вітаміни. Амінокислоти, особливо з розгалуженим ланцюгом амінокислот (ВСАА), не менш важливі для досягнення спортивного прогресу. Часто, не заглиблюючись у тему, багатьом здається, що помірне споживання вуглеводів та білків – це все, що потрібно. Тим не менш, регулярно відвідуючи спортзал, ви спосотерігаєте за мускулистими бодібідерами та важкоатлетами і замислюєтеся – чому у мене все відбувається так повільно? Справа в тому, що коли ви тренуєтеся, щоб розвинути сильне, потужне тіло, необхідно стимулювати та живити м'язи на клітинному рівні.

Амінокислоти BCAA, валін, лейцин та ізолейцин становлять приблизно 1/3 м'язового білка. BCAA зменшують м'язову втому, прискорюють відновлення, запобігають втраті інших амінокислот і допомагають організму засвоювати білок. Дефіцит будь-якої з цих амінокислот спричиняє втрату м'язової маси. На відміну від інших амінокислот, BCAA метаболізуються у м'язах, а не в печінці. Більш того, у недавньому дослідженні журналу Nutritional Journal of Medicine м'язова недостатність у спортсменів може значно знижуватися при доповненні дієти BCAA.

Як і коли приймати ВСАА?

Порція ВСАА на 1 прийом становить 5 г. Але слід враховувати такі фактори як вага спортсмена та рівень його підготовки. При вазі 90-100 кг і більше варто приймати по 8-10 г на порцію. Якщо вага менша за 65-70 кг порція може становити 3-4 г.

Оптимальним часом прийому вважається за 30-40 хв. до тренування та відразу після нього. У дні без тренувань - вранці та ввечері.

Для отримання оптимальних результатів бажано вживати ВСАА окремо від інших аміногруп, тому що вони повністю домінують за швидкістю засвоєння вашим організмом.

Важливість ВСАА у бодібілдингу

Чи є побочні ефекти?

Амінокислоти ВСАА є повністю безпечними. При дотриманні рекомендацій щодо прийому та відсутності індивідуальної непереносимості ризик виникнення побічних ефектів зводиться до нуля! Важливо віддавати перевагу якісним продуктам від перевірених виробників, уважно вивчати склад, оскільки іноді смакові наповнювачі можуть бути алергенами.

Прийом BCAA може привести до відчутних результатів, таких як збільшення сили та м'язової маси. Вживання амінокислот до та під час тренувань призведе до збільшення енергії та зниження втоми. Оскільки ваше тіло не може виробляти BCAA, вони мають бути отримані з раціону.

Статті по темі
  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

  • 16.05.2023

Лецитин - це загальна назва жироподібних речовин, що є комбінацією фосфоліпідів (близько 75%), тригліцеридів та слідів деяких інших компонентів.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173