• 13.06.2021

CLA - кон'югована лінолева кислота. Вона належить до групи ненасичених жирних кислот. У природі можна зустріти в основному в м'ясі та молоці травоїдних тварин. Вчені досліджували CLA протягом кількох десятків років, намагаючись виявити її ефективність у лікуванні пухлин онкологічного походження. Наразі протиракові властивості CLA показують позитивний результат на тваринах. Але поки що не застосовуються на людях.

У ході досліджень було виявлено вплив лінолевої кислоти на зниження відсотка жиру в організмі. Ефект від прийому можна порівняти з карнітином. Але механізм дії інший. CLA стимулює клітини спалювати жир, що надходить до організму разом з їжею, а не накопичувати його, за допомогою впливу на ліпопротеїн ліпази (це ензим, що відповідає за збереження жирових запасів). Крім того, з'ясувалося, що CLA допомагає знизити рівень цукру в крові та збільшити чутливість м'язових клітин до інсуліну. Це дозволяє знижувати кількість жиру в організмі, при цьому зберігаючи м'язи.

Дуже важливо розуміти, що лінолева кислота – це природна допоміжна речовина, а не супер потужний жироспалювач. Ви зможете спостерігати поступове зниження ваги, але лише в комплексі з фізичними навантаженнями та при правильному харчуванні. CLA - це харчова добавка. І максимальну результативність вона покаже за тривалого, а не короткострокового прийому. При цьому ви абсолютно не ризикуєте своїм здоров'ям, на відміну від прийому інших жироспалювачів, що мають багато протипоказань та побічних ефектів. Тому оптимально вона підійде тим, хто працює над своїм тілом, має бажання схуднути та працює у цьому напрямку.

В ході експериментів було також встановлено, що CLA має синергічні властивості і показує кращі результати в комплексі з зеленим чаєм і кофеїном.

В даний час CLA активно використовується виробниками спортивного харчування у добавках для схуднення. Після випробувань на добровольцях було зазначено, що CLA допомагає збільшити м'язову масу, що, звісно, ​​може покращити метаболізм. Іноді споживач може не спостерігати зниження ваги в кг, але змінюється якість тіла. Це зумовлено властивістю лінолевої кислоти змінювати співвідношення жиру та м'язів. Тобто при зниженні відсотка жиру зростає м'язова маса.

Як CLA допомагає в подальшому втрати ваги? Запобігає втраті пружності тіла, блокуючи потік жирових клітин. Зміцнення м'язів за допомогою CLA дозволить вам мати більш пружну та еластичну шкіру. Крім того, CLA зміцнює серце та нервову систему, що може сприяти покращенню здоров'я. Відомі також інші її позитивні властивості для здоров'я: зміцнення імунітету, зниження астматичних проявів, антиоксидантний захист.

Як приймати CLA? Прийом можливий у будь-який час, оскільки вона не провокує збудження нервової системи, переважно - з їжею.

В яких дозуваннях використовують CLA? Оптимальна добова норма CLA становить від 2 до 7 г. Порції поділяються на два-три прийоми. Наприклад, якщо ви вирішили приймати 2000 мг на день, розділіть їх по 1000 мг, приймайте вранці і ввечері.

CLA побічні ефекти? Побічні ефекти, що рідко спостерігаються, включають: нудоту, запаморочення, загальну слабкість. Тим не менш, цілком безпечний препарат, який для посилення ефекту може бути використаний також разом з L-карнітином.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173