• 13.06.2021

Загальна характеристика тестостерону

Він є чоловічим статевим гормоном і одним із найбільш значущих для нарощування м'язової маси. Поряд із цією функцією тестостерон сприяє підвищенню потенції, сексуального потягу, витривалості та силових показників. Вирішальне значення має не абсолютна кількість його у організмі, саме обсяг вільного тестостерону. У той час, як у молодих чоловіків тестостерон синтезується оптимально та природно, після 25 років він починає прогресивно зменшуватись. Тому чоловіки часто вдаються за допомогою препаратів підвищення тестостерону. А особливо важкоатлети та бодібілдери. І тут має бути нелегкий вибір – синтетичні анаболіки та стероїди чи натуральні тестобустери?

Давайте розберемося. Вирішивши побудувати рельєфну атлетичну статуру, чоловіки починають займатися в залі. Але прогрес не такий швидкий, як хотілося б, і складається з безлічі складових - режим харчування, правильно підібрані тренування, грамотний прийом спортивних добавок, швидке відновлення тощо. Тоді виникає бажання прискорити цей процес. І багато спортсменів вдаються до синтетичних препаратів на гормональній основі (стероїди та анаболічні гормони).

У чому плюси? Ці препарати дають дуже швидкий ефект росту м'язових об"ємів. Потрапляючи у клітини, тестостерон забезпечує високий рівень синтезу білка та його максимальне засвоєння. Цим і зумовлено швидке збільшення м'язів. Паралельно збільшується статева активність та сексуальний потяг.

Варто зазначити, що у медицині також активно використовуються гормональні препарати. У разі таких серйозних захворювань, як деякі види онкології, астма, СНІД, гормональні порушення.

Але ключовим є дозування та контроль. У разі застосування в медицині, лікар суворо контролює процес. І це зводить до мінімуму ризик виникнення побічних ефектів. У випадку спортсменів такого контролю немає, плюс для досягнення швидких результатів, вони приймають стероїди в дозах, що багаторазово перевищують допустимі. У таких випадках рано чи пізно виникають негативні для здоров'я наслідки.

Мінуси переважно залежать від тривалості вживання стероїдів. У разі нетривалого періоду це можуть бути множинні висипання на шкірі, генікомастія (збільшення грудної залози), зниження продукування та кількості сперми, захворювання печінки та простати, безпричинна агресія. При довгостроковому прийомі стероїдів є високі ризики виникнення таких серйозних захворювань, як цироз печінки, гепатит, неконтрольовані сплески агресії. Причому при скасуванні прийому виникають серйозні збої всієї гормональної системи, ожиріння. За час прийому стероїдів організм перестає виробляти власний тестостерон і відновити процес після відміни препаратів дуже складно, іноді - нереально.

Чи існує альтернатива? Так! Це негормональні бустери тестостерону. Препарати на рослинній основі. Як правило, це екстракт трібулуса. Але такими ж властивостями володіють і діаспарагінова кислота (DAA), йохімбе, або комплесні препарати на їх основі. Їхня дія побудована на тому, щоб активізувати вироблення організмом власного тестостерону, а не наситити ним ззовні.

Так, дуже швидкого результату не буде. Але разом із цим не буде і такого серйозного удару по здоров'ю! І тут вам доведеться зважити всі ризики (іноді наслідки прийому синтетичних стероїдів бувають незворотними) і прийняти рішення, що для вас у пріоритеті.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173