• 13.06.2021

Жири є одним із трьох макро речовин у нашому раціоні, до яких також відносяться білки та вуглеводи. Прийом певних жирних кислот є життєво важливим для людини. Жири служать переважно як постачальник енергії, але виконують й інші важливі функції. Вони є основним елементом нервових та мозкових клітин, а також складовою клітинних мембран майже всіх клітин організму. Мають важливе значення для синтезу гормонів, кровотоку, захисту внутрішніх органів, переробки вітамінів та багатьох інших функцій організму.

Види жирних кислот

Залежно від хімічного складу, жирні кислоти поділяються на насичені, мононенасичені та поліненасичені. У харчових жирах вони присутні в різних комбінаціях.

Поліненасичені - це омега-6 (лінолева та гамма-ліноленова) та омега-3 жирні кислоти (ейкозопентаєнова, докозогексаєнова, альфа-ліноленова)

Мононенасичені – це омега-9 (олеїнова, пальмітолеїнова, ерукова).

Моно - і поліненасичені жирні кислоти, як правило, вважаються більш здоровими, тоді як насичені жирні кислоти вважаються шкідливими та викликають ожиріння. Якщо у вашому раціоні присутня велика кількість насичених жирів, то це може призвести до негативних наслідків для здоров'я і фігури, а саме: надмірне їх споживання призводить до проблем із серцево-судинною системою, підвищує ризик захворювання на діабет 2-го типу, призводить до ожиріння. Тому рекомендуємо вам змінити свої харчові звички та звести до мінімуму споживання насичених жирів, які у надлишку містяться у жирній тваринній їжі. Варто віддавати перевагу моносиченим і поліненасиченим жирним кислотам, які містяться в рибі та олійних рослинах.

Слід зазначити, що потреби організму в омега-6 і омега-9 в рази нижче, ніж в омега-3. На ринку спортивного харчування представлені комплекси омега-3-6-9, у яких дотримано необхідне співвідношення цих жирних кислот. Разом з цим, якщо у вашому раціоні у достатній кількості присутні горіхи, насіння льону, соняшнику, гарбуза тощо, то ви можете обмежитися додатковим прийомом добавки омега-3.

Потреба жирів для спортсменів. Жири також мають велике значення для спортсменів і повинні обов'язково бути присутніми в раціоні кожної активної людини. Неприйнятним є їх використання виключно під час і безпосередньо після тренування, оскільки сповільнюється розпад речовин, наприклад, амінокислот, і це може мати негативний ефект. Збалансована кількість жирів вінший час дня має велике значення для здоров'я. Харчові добавки у вигляді комплексних OMEGA 3-6-9 або однокомпонентних OMEGA 3 – оптимальне рішення.

Основні властивості:

  • допомога у розщепленні жирів
  • покращення гормонального фону
  • швидше відновлення
  • підвищення продуктивності організму, імунного захисту
  • підтримка еластичності зв'язок, шкірних покривів, здоров'я суглобів
Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173