• 13.06.2021

Передтренувальні комплекси - це харчові добавки, що складаються з декількох інгредієнтів, які дозволяють вам отримувати більше енергії і стати витривалішими, покращують кровообіг і концентрацію. Важливо пам'ятати, що найкращий спосіб зробити ваші тренінги максимально продуктивними – це планувати тренування та відпочинок у поєднанні з правильним харчуванням для інтенсивних фізичних навантажень. Щодо останнього, ваші найкращі союзники – це поживні речовини: вуглеводи! Не варто недооцінювати їх вплив на вашу продуктивність, тому в першу чергу не нехтуйте сніданком, наприклад вівсянкою.

Поряд з цим, додатково можна приймати передтрени безпосередньо перед тренуванням. У комплексі це дасть максимально ефективний результат.

Вони є ефективними?

Це багато в чому залежить від інгредієнтів, які містять передтренувальні комплекси, від їх кількості та якості добавки. Склади, зазвичай, досить різноманітні. Але найчастіше, в них входять у різних комбінаціях і кількості наступні компоненти:

  • Вітаміни. Їх включають до складу передтренувальних комплексів для покращення метаболізму, підтримки імунітету
  • Креатин. Сприяє виробленню палива для м'язів. Як наслідок, - підвищуються показники сили та витривалості, збільшується кількість підходів та результативність тренувань
  • Кофеїн. Підвищує тонус та концентрацію, стимулює НС
  • Амінокислоти (як правило, бета-аланін, аргінін, цитрулін). Вони посилюють кровотік, створюють основу для синтезу протеїну, виводять молочну кислоту, підтримують енергетичний баланс.
  • Диметиламіламін (ДМАА) – це екстракт герані, потужний стимулятор та енергетик, який підвищує ментальну концентрацію, енергобаланс.
  • Гідроксиметилбутитрат (НМВ) – метаболіт лейцину, який запобігає руйнуванню м'язової тканини, блокуючи катаболічні реакції

Це не всі компоненти, які включають до складу передтренувальних комплексів. Але, як правило, більшість із них можна зустріти у різних комбінаціях. Важливо аналізувати склад під час виборів, враховуючи свої індивідуальні особливості.

Як правильно приймати передтренувальний комплекс?

Основна мета передтреника полягає у збільшенні частоти серцевих скорочень, так що кров, багата на кисень і поживні речовини, циркулює швидше і, отже, м'язи отримують максимальну кількість поживних речовин. Передтренувальні комплекси можуть також містити інгредієнти, які підвищують витривалість, силу, потенцію та концентрацію. Він призначений для підтримки працездатності організму, покращення якості вашого тренування та додаткового заряду енергією.

Цю харчову добавку слід приймати перед тренуванням (за 30 хвилин). Звичайно, важливо дотримуватися рекомендацій виробника. Але якщо ви приймаєте передтреник уперше, бажано розпочати з половини рекомендованої порції. З кожним прийомом збільшувати, доводячи до повної порції. Варто також звертати увагу на час доби. Адже, якщо приймати добавку пізно увечері, це може негативно вплинути на сон.

Важливо також знати про циклічність.

Чому потрібні цикли для застосування добавок? Просто тому, що організм адаптується до різних інгредієнтів, і їхня ефективність з часом знижується, так само, як затяті кавомани відчувають потребу пити все більше і більше кави, щоб відчувати той самий ефект, що й раніше. Це особливо важливо для кофеїну, але також для багатьох інших інгредієнтів. Тому, коли ви закінчите упаковку вашого передтренувального препарату, зачекайте два чи три тижні, перш ніж відкривати новий. Або змініть на інший продукт, з іншим складом.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173