• 13.06.2021

Незважаючи на те, що найкраще джерело необхідних нутрієнтів - це здорове і збалансоване харчування, жінкам не завжди вдається щодня вживати в їжу достатню кількість фруктів, овочів, натуральних зернових і корисних жирів. Тому не дивно, що так багато жінок вважають за краще приймати харчові добавки .

Залежно від вашої дієти, способу життя, розпорядку дня і життєвого етапу, важливо доповнювати раціон тими чи іншими добавками. Однак деякі добавки завжди корисні для підтримки правильної роботи організму жінки.

Вітамін D

Вітамін D необхідний для роботи самих різних органів і систем організму, включаючи імунну систему. Однак одна з найважливіших функцій вітаміну D - підтримка роботи серцево-судинної системи у жінок. Дослідження показали, що у людей зі зниженим рівнем вітаміну D в крові протягом життя частіше виникають інсульти, серцеві напади, інфаркти або підвищений кров'яний тиск. У вагітних жінок нестача вітаміну D може приводити до прееклампсії і інших небажаних ускладнень. Аналогічно зв'язок спостерігається між нестачею вітаміну D і розвитком діабету.

Ваш організм може виробляти необхідну кількість вітаміну D, якщо ваша шкіра отримує достатньо сонячного світла, особливо, ультрафіолетових променів B (UVB). Однак, одне з досліджень показало, що 36% здорових підлітків і 57% дорослих в США відчувають нестачу вітаміну D.

Чому так багато людей відчувають дефіцит вітаміну D?

При сучасному харчуванні та способі життя не так легко підтримувати достатній рівень вітаміну D в організмі. У наш час багато людей проводять все менше часу на вулиці. У містах і районах з високою забрудненістю УФB-промені не доходять до поверхні землі, тому навіть якщо ви і буваєте на сонці, можливо, ваша шкіра не отримує достатню кількість UVB-променів. Крім того, для захисту від раку шкіри при знаходженні на сонці ми часто наносимо сонцезахисний крем. При правильному нанесенні сонцезахисний крем більш ніж на 90% зменшує нашу здатність засвоювати вітамін D.

Інші фактори, що сприяють виникненню дефіциту вітаміну D - надмірна вага, темний колір шкіри і недостатнє засвоєння.

Як можна отримати достатню кількість вітаміну D?

Якщо ви будете проводити на сонці по 20 хвилин в день без сонцезахисного крему, то якщо у вас не темна шкіра, ваш організм зможе виробити достатню кількість вітаміну D. Також ви можете отримувати вітамін D з яєчних жовтків, жирної риби (наприклад, лосося) і з органічного м'яса (наприклад, яловичої печінки). Крім того, пластівці для сніданку і молоко часто штучно збагачені вітаміном D.

Endocrine Society, провідна організація з досліджень в галузі ендокринології, рекомендує підтримувати рівень вітаміну D в крові не менше 30 нг / мл, якщо ж він виявляється нижче, то слід щодня приймати його у формі добавок в дозуванні від 1500 до 2000 МО. Так як дефіцит цього вітаміну дуже поширений, є сенс попросити вашого лікаря перевірити ваш рівень 25-гидроксивитамина D, щоб ви знали, скільки вітаміну D вам слід приймати насправді.

Який тип вітаміну D найкраще?

Незважаючи на те, що існує п'ять типів вітаміну D, організм перш за все використовує вітамін D2 (його також називають ергокальциферол) і вітамін D3 (холекальциферол). Але в процесі засвоєння організму необхідно спочатку перетворити обидві форми цього вітаміну. Оскільки для вітаміну D3 цей процес протікає швидше і ефективніше, ніж для вітаміну D2, то він і є кращим варіантом.

Куркумін

Куркумін відомий своїми потужними протизапальними властивостями. Це особливо актуально для жінок, так як у них з віком знижується рівень естрогену , і вони стають більш сприйнятливі до проблем, що викликаються запаленнями. Хронічне запалення асоціюється з такими захворюваннями як рак, діабет, артрит, хвороби серця, остеопороз і хвороба Альцгеймера.

Куркумін входить до складу спеції, відомої як куркума . Однак куркума містить всього 3% куркуміна. Тому досягти протизапального ефекту просто додаючи куркуму в їжу, досить складно. До того ж, якщо вживати куркумін окремо, він погано всмоктується в кров. Але якщо брати куркумін разом з пиперин (речовиною, що міститься в чорному перці ), його засвоюваність значно підвищується.

Риб'ячий жир

Риб'ячий жир багатий жирними кислотами омега 3 , і він теж допомагає зменшувати запалення. Жирні кислоти омега-3 можуть сприяти поліпшенню настрою і пам'яті і зниження ризику депресії і деменції. За даними дослідження, всіма цими корисними властивостями володіють дві виду жирних кислот омега 3 - EPA і DHA.

Якщо ви приймаєте жирні кислоти омега-3, краще віддавати перевагу харчовим добавкам з риб'ячим жиром, а не вживання в їжу необхідної кількості риби, так як є ймовірність, що в ній міститься ртуть. При виборі риб'ячого жиру намагайтеся віддавати перевагу перевіреним добавкам, в яких немає ртуті та інших токсичних компонентів.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173