• 27.02.2023

Білок – цінне джерело амінокислот, які є основою м'язової тканини організму. Однак часто продукти харчування не можуть повністю покрити потреби організму в білку, що є особливо актуальним для спортсменів. Спортивні білкові добавки дозволяють з кожною порцією отримувати в достатній кількості будівельний матеріал для м'язів, котрий звільнений від зайвих домішок і калорій і не створює підвищеного навантаження на ШКТ. Залишилося розібратися, який протеїн найкращий серед усієї різноманітності, представленої на ринку спортпіту.

Який протеїн найкращий: за видами

Щодо амінокислотного профілю, то рейтинг протеїнів очолює сироватковий протеїн. Він містить усі 18 амінокислот та лідирує за концентрацією амінокислот BCAA, які відіграють ключову роль у нарощуванні м'язів.

Якщо говорити про швидкість засвоєння, то залежно від цього показника можна виділити наступний топ 5 найкращих протеїнів:

  1. Гідролізат молочної сироватки. Найшвидший, засвоюється протягом 1 години. При його виробництві виділяються білкові фракції, які вже готові до засвоєння і майже одразу надходять у кров. Серед решти переваг варто виділити відсутність лактози, цукру, низьку калорійність, приємний смак та відмінну розчинність.
  2. Ізолят сироваткового білка. Засвоюється за 1-1,5 години. Це найкращий протеїн за ступенем очищення від домішок та вмістом чистого білка (до 95%).
  3. Концентрат сироваткового білка. Швидкість засвоєння – середня (до 2,5 години). Також слід відзначити високу біологічну цінність та фінансову доступність добавки.
  4. Казеїн. Найповільніший, засвоюється близько 5 годин. Найкращий протеїн для споживання перед сном з метою захисту м'язів від катаболізму.
  5. Соєвий ізолят. Засвоюється повільніше порівняно із сироватковим ізолятом. Відмінний варіант для спортсменів з непереносимістю лактози або веганів, вегетаріанців.

Як ви бачите, не можна однозначно сказати, який найкращий протеїн. Вибирати добавки слід, орієнтуючись на багато факторів. Насамперед це мета, яку ви ставите перед собою. Наприклад, у процесі сушіння варто віддати перевагу ізоляту та гідролізату. А при наборі м'язової маси зупиняйте свій вибір на сироваткових концентратах чи комплексних білкових продуктах.

Рейтинг виробників протеїну

Ми сформували для вас топ брендів протеїну, враховуючи при цьому такі показники:

  • тривалість функціонування компанії-виробника на ринку спортивного харчування;
  • її репутація серед іноземних та вітчизняних споживачів;
  • різноманітність асортименту;
  • популярність продукції в нашому інтернет-магазині.

Слід зазначити, що рейтинг виробників протеїну складено у довільному порядку, без прив'язки до якогось конкретного місця.

BioTechUSA. Американська компанія, яка присутня на нішевому ринку з 1999 року. Головними засадами її діяльності є інноваційність, безперервні дослідження та технологічне вдосконалення. Результатами роботи стали кілька патентів, унікальні комплекси, функціональні продукти та величезний асортимент добавок, які із задоволенням приймають і звичайні споживачі, і чемпіони у світі бодібілдингу та фітнесу.

Optimum Nutrition. Жоден топ найкращих виробників протеїну не обходиться без цієї компанії, яка була заснована 1986 року в США двома братами, а 2008 року увійшла до складу міжнародної продовольчої компанії Glanbia, зберігши при цьому свою автономність. Протягом багатьох років утримує першість за співвідношенням ціна/якість.

Olimp. Польський виробник спорпіту, що функціонує з 1990 року. Продукція бренду виробляється у високоавтоматизованих лабораторіях на основі безперервних досліджень із розробки нових спортивних продуктів.

Myprotein. Завершує наш топ фірм протеїну англійський виробник доступного спортивного харчування, заснований у 2004 році. В асортименті компанії понад 2000 товарів: спортивне харчування, одяг, аксесуари. Однак основним продуктом бренду протягом багатьох років залишаються протеїнові добавки.

ТОП протеїнів 2023 року від покупців сайту WaySport.ua

ТОП протеїнів на нашому сайті

Нижче представлений топ 10 найкращих протеїнів 2023, складений на основі переваг клієнтів нашого інтернет-магазину. Безумовно, до цього списку увійшла лише невелика частина білкових добавок з нашого каталогу. І його можна продовжувати та продовжувати.

Місце

НазваБрендКороткий опис

1

Protein PowerBioTech (USA)Потужний комплекс білків сироватки, сої та казеїнату кальцію. Відмінно насичує, протидіє катаболізму.

2

Gold Standard 100% WheyOptimum NutritionВисокоефективне з'єднання сироваткового концентрату та ізоляту. Забезпечує прискорене зростання м'язів, сприяє їх відновленню.

3

System Protein 80OlimpКомпозиція концентрату та ізоляту сироваткового білка, а також ультрафільтрованого яєчного альбуміну. Сприяє зростанню м'язової маси, підтримує її.

4

Impact Whey ProteinMyProteinУльтрафільтрований сироватковий концентрат. Надає захист від катаболізму. Активізує процеси відновлення м'язів.

5

ISO Whey ZeroBioTech (USA)Високоякісний сироватковий ізолят з додаванням глютаміну та BCAA. Підтримує баланс оксиду азоту та пампінг-ефект. Робить тренування ефективнішими.

6

Platinum Hydro WheyOptimum NutritionГідролізований ізолят сироваткового протеїну, збагачений мікронізованими амінокислотами ВСАА. Забезпечує максимальне прокачування та регенерацію м'язів.

7

Vegan Protein BlendMyProteinСуміш горохового ізоляту, білка з коричневого рису та конопель. Оптимальний варіант для спортсменів-вегетаріанців або людей із непереносимістю лактози. Викликає тривалий анаболізм.

8

Whey Protein -ALLNUTRITIONЧистий концентрат сироваткового білка. Допомагає підтримувати м'язову масу, прискорює її зростання.

9

Micellar Casein NutrendВисокоякісний міцелярний казеїн, збагачений натуральним кальцієм. Покращує роботу м'язів, сприяє їх зростанню.

10

Standard WPC80.euOstroVitСироватковий білок найвищого рівня якості. Активізує зростання м'язових волокон. Прискорює відновлення після навантажень.

Сподіваємося, що цей рейтинг найкращих протеїнів 2023 допоможе вам швидше зорієнтуватися в продукції та зробити правильний вибір, який ще на крок наблизить вас до побудови ідеального тіла.

Статті по темі
  • 23.06.2023

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги починаємо приділяти своїй зовнішності та здоров'ю. Звичайно, правильне харчування та фізична активність – це непохитні істини.

  • 22.06.2023

Недостатньо купити найдорожчий протеїн, доповнити його амінокислотами та креатином і вживати все це якнайчастіше і в якомога більших кількостях. Необхідно розуміти, як приймати протеїн і в яких дозах, щоб досягти бажаних результатів, і для чого він взагалі потрібен.

  • 21.06.2023

Ефективна харчова добавка, популярна не тільки серед спортсменів, зацікавлених у швидкому наборі якісної м'язової маси, або людей, які прагнуть схуднення, але й у користувачів, які бажають правильно харчуватися, бути здоровими та енергійними.

  • 16.05.2023

Так називають зелений пігмент рослин, що міститься у відділі рослинних клітин, де в процесі фотосинтезу відбувається трансформація енергії світла в енергію хімічних зв'язків в органічних речовинах.

Підписатися на нашу розсилку

щоб отримувати свіжі новини про акції та знижки

0 800 403 173